Askerliğini yapmayan memur olabilir mi ?

Emir

Yeni Üye
Askerliğini Yapmayan Memur Olabilir Mi? Hadi Biraz Mizah Yapalım!

Evet, arkadaşlar, hepimiz biliyoruz ki askerlik konusu, Türk erkeklerinin hayatındaki en kritik sınavlardan biridir. Ne de olsa, bir memur olarak işe başlamadan önce askerlik durumu hakkında ciddi sorular alırız. Ama bir soru var ki, yıllardır kafamı kurcalıyor: "Askerliğini yapmayan bir memur olabilir mi?" Eğer olur diyorsanız, bu yazıya başlayın, çünkü belki de pek de görmediğiniz bir açıdan bu konuyu ele alacağım.

Hadi şimdi biraz stratejik ve empatik bakış açılarına bakalım. Erkekler zaten çözüm odaklıdır, değil mi? "Askerlik yapmadım ama ben de bir memur olabilirim, illa askeri bir kimliğe sahip olmak mı gerek?" diyen bir erkekle karşılaşırsanız, rahatlıkla şu cevabı alabilirsiniz: "Tabii ki olur! Kendi askerliğimi hallederim, devletin diğer işleriyle de memur olarak ilgilenirim!" Erkeklerin stratejik zekası burada devreye girer, çünkü onları "askerlik yapmadan memur olunur mu?" sorusu değil, "Ne zaman yapılır?" sorusu ilgilendirir. Kısacası, çözüm odaklı yaklaşırlar. Onlar için mesele basit: "Askerlik mi? Devlet dairesi mi? Her ikisini de yaparız!"

Öte yandan kadınlar… Ah, kadınlar! Onlar her zaman olaylara daha empatik bir bakış açısıyla yaklaşırlar. Bir kadının aklında şu soru doğar: "Bu askerlik yapmayan memur nasıl hissediyor? O kadar zor bir sürecin içinden geçmediği için eksiklik hissetmiyor mu?" Kadınlar, olaylara sadece stratejik açıdan değil, duygusal açıdan da bakar. "Her erkek askerliğini yapmalı mı?" sorusu bir kadının kafasında sadece mantıklı bir çözüm arayışı değil, aynı zamanda duygusal bir boyut taşır. Onlar empatik yaklaşırlar, ve evet, askerlik yapmak her erkeğin kişisel deneyimidir. Askerlik yapmadan bir memur olmak ise, belki de eksik bir deneyimdir, ancak duygusal olarak tamamlanabilir mi, bilemiyoruz! Belki bir kadının bakış açısında bu tür bir memur, eksik bir puzzle parçası gibidir.

Memurluğun Askerlikten Daha Zor Olması Mümkün Mü?

Şimdi gelin biraz da memurluk kavramını ele alalım. Bazı erkekler askerliğini yapmadan memur olmaya karar verirken, bunu biraz daha "askerlikten daha kolay" bir seçenek olarak görebilirler. Ama ben size söylüyorum, memurluk gerçekten de zorlu bir iş olabilir. Özellikle de kahvaltı arasına sıkışan evrak işleri, yığınla gelen imzalar ve tabii ki o klasik "Önce işini bitir, sonra bu işi konuşalım" gibi cümlelerle dolu bir gün! Askerliğini yapmamış biri, belki de memurluktan önce askerlik yaparak bir tür hayat okuluna gitmiş olurdu.

Memurluk ise, bazen askerlik kadar stratejik değil, ama sabır gerektirir. Sonuçta, bürokrasi denen yaratık, zaman zaman sabır sınavından geçmenizi ister. Askerlikte o askeri disiplinle ilerlerken, memuriyetin getirdiği kural ve süreçlere uymak, bazen tam anlamıyla bir strateji gerektirir. Öyle ki, her evrakın bir yolu, her yazışmanın bir sırası vardır. Öyle kolayca "yok, ben yapmadım" demekle olmuyor!

Bir Memur Asker Olur Mu?

"Bu memur olmak ne kadar zor? Ya bir asker olsaydı!" demek de ilginç bir bakış açısı. Belki de memuriyet, gerçek anlamda zor bir görev olmalı. Sadece memuriyetin askerliğinden değil, aynı zamanda daha insani görevlerinden de bahsediyoruz. Memur olmak, bir yandan her türlü işe odaklanmak, diğer yandan da empatik bir yaklaşım geliştirmeyi gerektiriyor. Oysa askerlik, tek bir hedefe kilitlenmek gibi; “Vazifemi yaparım, dönerim” düşüncesi. Askerde her şey net ve kesindir. Memurluk ise çok daha dikkatli ve dikkat gerektiren bir iştir.

Askerlikte hedef genellikle dışarıdaki düşmanı alt etmekken, memurlukta “kendi” düşmanınız olan bürokrasiyi alt etmektir. Çoğu zaman, memurlar duygusal olarak “Zafer elde ettik!” hissini pek de yaşamazlar. "Hadi bu belgeyi de halledeyim, bak ne kadar önemliymiş!" diye düşünürken, askerlik yapanlar ise "Hedefe kilitlen" dercesine tek bir odakla yürürler.

Forumda Yorumlara Açık Bir Konu!

Şimdi, forumdaki sevgili dostlarım, şunu soruyorum: Askerlik yapmadan memur olmak gerçekten mümkün mü? Hadi, herkese bir fırsat verelim! Erkekler, kadınlar, belki de askerlik yapmamış memurlar! Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Memurluk, askerliğe göre daha mı kolay? Yoksa askerde yaşadığınız deneyimler, memuriyetin her türlü yükünü hafifletir mi?

Yorumlarınızı merakla bekliyorum! Hem de gerçekten çok eğlenceli, çünkü ne kadar yaratıcı bir şekilde cevap verirseniz, o kadar iyi olur. Hadi, her yönüyle konuyu tartışalım. Tabii, gülerek ve eğlenerek!

Şimdi yorumlarınızı yazmaya başlayın, çünkü askerlik yapmayan bir memur olabilir mi sorusuna cevabınız ne olursa olsun, burada çok kıymetli!