Enerji Yoksulluğu, İki Zorluk: Maliyet Yönetimi ve Yeni Bir Sürdürülebilir Ekonomik Sistem

Namik

Aktif Üye
[TD]
Onlara ödeme yapamayanların faturalarının ödenmesi. Toplanan fonlar, herhangi bir enerji operatörünün faturalarının ailelere veya savunmasız kişilere ödenmesini sağlayan% 35 destek projelerine katılmıştı; Yenilenebilir ve dayanışma enerji topluluklarında% 17 için – CERS, savunmasız aileleri ve işletmeleri içeren sosyal enerji topluluğu modeli ve kar amacı gütmeyen kuruluşları, ortak bölgelerde sosyal projeler için elde edilen ortak faktör koymak amacıyla hedeflemektedir; % 27'si enerji verimliliğine yatırım yapmıştır ve% 20'si, üçüncü sektör yapılarına adanmış destek ve enerji verimliliğini birleştiren projelere.

Dört müdahale alanı. 2024 yılı için önemli sayılar, 16 destek projesi, 6 enerji verimliliği projesi ve destek ve verimliliği birleştiren 13 proje (675 cihazın değiştirilmesi ve 8905 kullanıcı ödenmesi) üreten dört müdahale alanına (destek, enerji verimliliği, yenilenebilir ve dayanışma enerji toplulukları ve eğitim ve eğitim) bölünmüştür. Aynı zamanda 8 yenilenebilir ve dayanışma enerji topluluğu, 3593 saat ödenen 33 eğitim toplantısı ve 51 TED (yerli enerji öğretmeni) kuruldu. Buna ek olarak, 37 ET eğitime katıldı. ETS ve şirketler arasında 9 bölge, 54 belediye ve 62 proje ortağı içeren bir çalışma.

Kamuoyu tartışmalarının marjları üzerinde özel bir yoksulluk. “Energy poverty – said Undersecretary for the economy, Sandra Savino – sometimes remains on the margins in the public debate but is central in the life of many Italians. It is not only of economic discomfort, but it is a form of inequality that affects the dignity and the health of people. On energy poverty there are great territorial disparities, with worrying tips in southern Italy that impose differential responses capable intercept the real needs of the topluluklar.

Roma, manifestoya katılan ilk belediyedir. “Roman Capitale, enerji yoksulluğuna karşı çıkan manifestoya katılan ilk belediyeydi – Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri – Misyon için AB tarafından seçilen 9 İtalyan belediyesi arasındayız”2030'a kadar 100 akıllı şehirDiyerek şöyle devam etti: “Erken bir karbonizasyon hedefimiz var. Şehrin iklim değişikliğini dikkate alan bir stratejiyi de onayladık ve bu açıdan enerji toplulukları, bu geçişin faydalarının dayanışma kullanımı ile karbonizasyonu iç içe geçme olasılığı ile merkezi noktayı temsil ediyor”.

İhtiyaçları karşılamak için somut bir model. “2016'dan beri – dedi Roberto Scasca, başkanı Enerji ve A2A tezgahıEnerji kontratı Güvenlik açığı koşullarında ve aynı zamanda yapısal ve yenilikçi çözümleri teşvik etmek için insanların acil ihtiyaçlarına entegre bir şekilde yanıt verebilen somut bir müdahale modeli kurdu “.

Enerji Yoksulluğu hakkındaki yeni IPSOS verileri. 10 İtalyandan sekizi enerji maliyetlerindeki artıştan endişe duyuyor. Ipsos Italia Başkanı Nando Pagnoncelli, şimdi 2025 yılının anketleriyle 20. baskısında “İtalyanlar ve Enerji Yoksulluğu” araştırmasını sundu ve ilk önemli veriler, mevcut jeopolitik bağlam tarafından yayılan güçlü ekonomik belirsizlik iklimiyle ilgilidir. İtalyan ailelerin algısında, enerji maliyetlerinin aile bütçeleri üzerindeki etkisi güçlüdür ve bunlar ile dünyada olanlar arasındaki bağlantının farkındadır: Görüşmecilerin% 77'si, küresel gerilimlerin enerji maliyetleri üzerinde bir etkisi olduğuna ve% 66'sının, bu etkinin, petrol fiyatlarını ve enerjiyi önceden etkileyen piyasa spekülasyonuyla ilgili olduğunu eklemektedir. Mevcut jeopolitik bağlam – ekledi – enerji maliyetlerindeki artış için yaygın bir endişeyle kendini gösteren önemli ekonomik belirsizlik yaratıyor “.

Yeni projeler. Destek ve enerji verimliliğini birleştiren yeni projeler arasında, işbirliğinden doğan proje Enerji kontratı Ve Piacenza-Bobbio'dan Caritas DiocesanaPiacenza belediyesinde 100 savunmasız aileye yardım etmek amacıyla yaklaşık 100 bin Euro Iren grubunun bağışları sayesinde yapıldı. Proje, enerji faturalarının ödenmesini ve geçiş kaynakları durumlarında vatandaşlar için alım konutlarının hazırlanması için yüksek enerji verimliliği cihazlarının satın alınmasını ve ayrıca enerji kullanımı konusunda bir eğitim yolu sunmaktadır.

“Geleceği aydınlatalım” projesi. Enerjiyi kurtar!tarafından yapılan Çocukları Kurtarın Ve A2A İşbirliği içinde Enerji kontratıYoksulluk içinde yaşayan çocuklara adanmış kampanyadan doğan Roma, Bari, Palermo, L'Aquila ve Ancona şehirlerinde 7 müdürlere dönüşüyor, “Geleceği aydınlatıyoruz”İtalya'da 3 binden fazla küçük ve yaklaşık 700 yetişkine ulaşmayı hedefliyor. Zamanla kampanya 27 doğdu Işık noktaları (Çocuklar için eğitim fırsatları sunmak ve yetişkin referans rakamlarına destek vermek için en dezavantajlı mahallelerde yüksek eğitim yoğunluğuna sahip alanlar) ve 13 Anneler (Marjinalleşme ve sosyal dışlanma riski altındaki bağlamlarda maddi ve eğitim yoksulluğuna karşı koymak).
[/TD]