Göçmenlerin Çocukları: İtalyan olmanın yarısına eklenen büyüme çabası

Namik

Aktif Üye
ROMA – İlk toplantıya başarı ve aktif katılımdan sonra, 15 Mayıs etkinliği, zaten zaten birçok erkek, kız ve genç için reddedilen, ancak yasalarla, öğretmenlerin, yazarların ve yazarların, ebeveynlerin, uzmanların/ve birkaç hafta sonra öğretmenlerin, yazarların ve yazarların, ebeveynlerin, uzmanların ve birkaç hafta sonra verilerin verilerini, yansımalarını ve seslerini öneren İtalyan vatandaşlığı temasına odaklanacak. 8 ve 9 Haziran referandumu ki bir EVET Gerçekten eski bir mevzuat. Etkinlik bir parçası Sürdürülebilir Kalkınma Festivali 2025 İle ilgili ASVIS

“Yarı Cittadini” nin işçileri.Eğitim Böylece ikinci bir çevrimiçi toplantıyı teşvik eder “Vatandaşlık olmadan büyümek. Mümkün olduğunu tekrarlamak EVET Referandum kartında, küçük İtalyan vatandaşlarının İtalya'da doğan akranlarına eşit hissetmelerini garanti etmek için İtalyan ebeveynlerine her zaman okul, oyun, futbol inancı, lehçe. Öğretmenlerin, yazarların ve yazarların, ebeveynlerin, sektördeki uzmanların ve göçmen geçmişi olan gençlerin sesleri ile somut verileri düşünerek eğitim alanında ortaya çıkan konular üzerinde düşünmeye devam ediyoruz, bu da büyümenin çabalarını ve zorluklarını “yarı-cittadini” hissettiklerine ekleyecek.

Kimliğinin oluştuğu yıllarda tanınmaz. İtalyan vatandaşlığının eksikliğinin, çocuklardan doğdukları veya geldikleri ve onları ulusal topluluğun resmi olarak oluşturmayan, tam olarak kimliklerinin temel yıllarında oluşturmadıkları bir ülkede bu gençlerin büyüme yolunda olduğu bilinmektedir. Haziran ayında, eski bir yasayı değiştirme ve İtalya'yı modernize etmeye yardımcı olma fırsatı sunuldu.

Anlamak için bazı yararlı kanıtlar. 2024'te İtalya'da 370 bin kız ve erkek yaşayan doğdu. Bunlardan yaklaşık 50 bin (%13.5) yabancı vatandaşlıktır. Okullarımızda 914 bin öğrenci ve İtalyan vatandaşlığı olmayan öğrenci büyüyor, bunların% 65,4'ü İtalya'da doğdu. Onlar 200 farklı, Avrupa ve ekstra Avrupa vatandaşlığından gelen erkek, kız ve gençler.

Giriş ve Yuvarlak Tablo. Toplantı öğretmen ve yazar Franco Lorenzoni (Eğitim) Raffaela Milan (Çocukları Kurtarın – Eğitim), öğretmenlerin, yazarların, öğrencilerin ve öğrencilerin, ebeveynlerin ve sivil derneklerin temsilcilerinin katılımını kim görecek.