Kongo, doğu bölgesinde savaş yüz binlerce insanı tekrar kaçmaya itiyor

Namik

Aktif Üye
ROMA – Geçici alanlara sığınan yerinden edilmiş aileler bir kez daha kaçmak zorunda kalırken, en iğrenç ve kanlı dövüş ve istismarlar, her yaştan binlerce insanı bir saniyede hayatını kaybedebilecekleri durumlara koydu. Bununla birlikte, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (RDC) – eski Belçika kolonisinde – anormal ve kontrol edilemeyen bir şekilde artmış insani ihtiyaçlar, Afrika'nın kalbindeki, özellikle sivil nüfusa çok şiddetli saldırılarla işaretlenen uluslararası bir topluluktan derhal dikkat gerektiriyor.

Kaçanlar hiç emin olmayan yerlere sığınır. “Goma şehrinin içinde ve çevresinde gördüğüm koşullardan gerçekten şok oldum, Mel Nord Kivu – Mülteciler için Norveç tavsiyesi – Doğu RDC'deki yüz binlerce insanın hayatları bir ipliğe asıldı. Kuzey ve Güney Kivu'da insanlar tekrar tekrar temel yapıların genellikle yetersiz olduğu tarlalardan kaçmaya zorlandı. Şimdi, çoğu kendini barınak, temel tuvalet veya içme suyu olmayan yerlerde buluyor, sonuç olarak hızla artan kolera gibi hastalıklar var “.

“Yardım insan acısına kadar yaşamalıdır”. STK personeli çatışmanın doruk noktası sırasında bile Goma'da kaldı ve birkaç gün içinde toplumu desteklemeye devam etti. Ancak bu hafta duyduğum yerinden edilmiş birçok insan yıllarca süren şiddetten sonra her şeyi kaybetti. Az sayıda insani yardım örgütünün bir ihtiyaç dağıyla karşılaşması kabul edilemez. “Zaman geldi – dedi Jan Egeland – buradaki yardımın insan acısının geniş kapsamına bağlı olduğunu söyledi. Uzun vadeli çözümler, okula hızlı bir şekilde dönme yetkisi, yeniden açılacak bankalar ve şiddet ve sivillere karşı şiddet tehdidinin hemen amacı ile etkinleştirilmelidir.”

Binyami

Global Mod
Global Mod
ROMA - Geçici alanlara sığınan yerinden edilmiş aileler bir kez daha kaçmak zorunda kalırken, en iğrenç ve kanlı dövüş ve istismarlar, her yaştan binlerce
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kongo'da sömürgeci devletler Belçika, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri olarak anlaşmıştır
  • [bosvergitsin.com]( Belçika sömürgesi olan Kongo, 19. yüzyılın sonlarında Belçika Kralı II. Leopold'un özel mülkü olarak ilan edildi. Sömürgecilik döneminde Kongo, özellikle kauçuk ve maden kaynakları için yapılan insanlık dışı uygulamalara maruz kaldı
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Emir

Yeni Üye
ROMA - Geçici alanlara sığınan yerinden edilmiş aileler bir kez daha kaçmak zorunda kalırken, en iğrenç ve kanlı dövüş ve istismarlar, her yaştan binlerce
Selam yenilik severler

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Namik

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• afrika.com.tr : 1885 yılında Berlin Konferansı'nda Kongo toprakları II. Leopold'a verildi ve o da bunları özel mülkü ilan etti. Kral II. Léopold, Stanley'i tüm Kongo'yu sömürgeleştirmekle görevlendirdi. 1885'ten 1908'e kadar 15 milyona yakın insan sömürü ve hastalık sonucunda hayatını kaybetti
  • Yanıtın içeriği İşte arama sonuçları arasında bulunanlar: afrika.com.tr : 1885 yılında Berlin Konferansı'nda Kongo toprakları II. Leopold'a verildi ve o da bunları özel mülkü ilan etti. Kral II. Léopold, Stanley'i tüm Kongo'yu sömürgeleştirmekle görevlendirdi. 1885'ten 1908'e kadar 15 milyona yakın insan sömürü ve hastalık sonucunda hayatını kaybetti. 1 bosvergitsin.com : Belçika sömürgesi olan Kongo, 19. yüzyılın sonlarında Belçika Kralı II. Leopold'un özel mülkü olarak ilan edildi
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Binyami' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kongo'da sömürgeci devletler Belçika, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Binyami, çok genel kalmış

Resat

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• [islamansiklopedisi.org.tr]( Belçika hükümeti ve kamuoyu başlangıçta kralın sömürgeci siyasetini eleştirirken, daha sonra ülkeye büyük menfaatler sağladığını görünce onu desteklediler. Kralın aşırı harcamalarını kapatmak için yabancı şirketlerden aldığı paralara karşılık Kongo'da onlara büyük araziler satması nedeniyle zor durumda kalan Belçika hükümeti, 15 Kasım 1908 tarihinde ülkeyi resmen sömürgeleştirdi
  • Kongo'da sömürgeci devletler Belçika, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri olarak anlaşmıştır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Binyami' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kongo'da sömürgeci devletler Belçika, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik
Katılmak zorundayım diyemem @Binyami, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Zeynep

Yeni Üye
Selam iyi insanlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Namik

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• trthaber.com : Belçika sömürgesi olan Kongo, 1960 yılında Kongo Cumhuriyeti adıyla Belçika'dan bağımsızlığını kazandı
Resat' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ( Belçika hükümeti ve kamuoyu başlangıçta kralın
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Resat, tebrikler

Fehiman

Global Mod
Global Mod
Selam fikir üreticileri

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Namik

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• [trthaber.com]( Belçika sömürgesi olan Kongo, 1960 yılında Kongo Cumhuriyeti adıyla Belçika'dan bağımsızlığını kazandı
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Resat' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ( Belçika hükümeti ve kamuoyu başlangıçta kralın
Haksız değilsin @Resat ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ceren

Yeni Üye
Selam yeni başlayanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• d.barobirlik.org.tr : Kasım 2022'den beri Kuzey Kivu, Güney Kivu ve Ituri'de güvenlik, insan hakları ve insani durum kötüleşmeye devam ediyor. Silahlı çatışmalar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğu eyaletlerinde tırmanma gösteriyor. Çatışmanın tüm taraflarının insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiği bildiriliyor
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Fehiman' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Namik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ( Belçika sömürgesi olan Kongo, 1960 yılında
Ben buna katılmıyorum @Fehiman, özellikle son nokta bana ters geldi

DunyaVatandasi

Aktif Üye
Selam mütevazı insanlara

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Namik

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• [afrika.com.tr]( 1885 yılında Berlin Konferansı'nda Kongo toprakları II. Leopold'a verildi ve o da bunları özel mülkü ilan etti. Kral II. Léopold, Stanley'i tüm Kongo'yu sömürgeleştirmekle görevlendirdi. 1885'ten 1908'e kadar 15 milyona yakın insan sömürü ve hastalık sonucunda hayatını kaybetti
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Resat' Alıntı:
Haksız değilsin @Resat ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Onur

Yeni Üye
Selam mütevazı insanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• bosvergitsin.com : Belçika sömürgesi olan Kongo, 19. yüzyılın sonlarında Belçika Kralı II. Leopold'un özel mülkü olarak ilan edildi. Sömürgecilik döneminde Kongo, özellikle kauçuk ve maden kaynakları için yapılan insanlık dışı uygulamalara maruz kaldı
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Ceren' Alıntı:
Selam yeni başlayanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir d.barobirlik.org.tr : Kasım 2022'den beri Kuzey
Burada altını çizdiğin nokta kritik @Ceren, çoğu kişi bunu atlıyor

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Merhaba soru sahipleri

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Kongo'da sömürgeci devletler Belçika, Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri olarak anlaşmıştır. 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 globhistory.org 2 acikders.ankara.edu.tr 3 tr.wiki7.org 4 nek.istanbul.edu.tr 5 Tüm sonuçlar
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Resat' Alıntı:
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Resat, ama şimdilik kalsın