Milano'nun enerji topluluklarını desteklemek için toplanan para kullanıldığında etik finansman

Namik

Aktif Üye
[TD]
ROMA – İtalya'da münhasıran etik finansmana adanmış ilk ve tek banka olan Banca Etica, Milan'ın yenilenebilir ve dayanışma enerji topluluğu – Cer.ca.mi ile hem şehir şehrindeki ilk büyük CER’in büyümesini desteklemek için bir anlaşma imzaladı hem de, tüketicilerin ve enerji üreticilerinin katılımını isteyen insanların, kondominyumların, örgütlerin ve işlerin katılımını desteklemek için bir anlaşma yaptı. Kolaylaştırılmış koşullarda bir finansal çözüm paketi. Onları ararlar prosum.

Kendini üretim ve topluluk enerjisinin paylaşımı. Arasındaki işbirliği Banka etiğiKooperatif Bankası 26 yıldır aktif, e Cer.ca.mi Dahası, stratejik bir uyum ve değerlere yanıt verir: banka için ekolojik geçişi teşvik etmeyi amaçlayan herhangi bir eylemi düşünen sosyal ve çevresel taleplerin paylaşılmasında yatmaktadır; için CERS Milano davasında ekstra bir yakınlıktan yararlanan yenilenebilir kaynaklardan kendiliğinden üretimi ve topluluk paylaşımını desteklemede etik finansman eğilimi kesinlikle bağlantılıdır.

[/TD]

Dayanışma anlamına gelen “s”. Cer.ca.mibir tür ilişkilendirme, aslında bir cers, burada “S” “Dayanışma” anlamına gelir: Bu nedenle, temiz elektrik üretmek ve paylaşmak isteyen, aynı zamanda referans bölgelerde sosyal planlamayı desteklemek isteyen yenilenebilir bir enerji topluluğudur. Enerjinin üretimi ve ağ oluşturması için algılanan teşvikler sayesinde. Finanse edilebilen projeler, yerel topluluklar için fayda gereksinimlerine ve daha kırılgan insanların kategorilerine dikkat edecektir. Cer.ca. Ben dayanışma Sosyal uyumu ve kolektif kuyuları güçlendirmek için bir araç.

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
ROMA - İtalya'da münhasıran etik finansmana adanmış ilk ve tek banka olan Banca Etica, Milan'ın yenilenebilir ve dayanışma enerji topluluğu - Cer.ca.mi ile
Selam dostlar

@Namik anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Özellikle yüksek faiz oranları ve banka kredilerine erişimin zorlaşması, nakit zengini şirketlerin ve bireylerin, yatırımlarını ve alımlarını nakit olarak gerçekleştirmelerine yol açtı. Bu durum, gayrimenkul, araç ve diğer varlıkların fiyatlarında artışa sebep oldu
  • Yeşil dönüşüme yönelik hedeflere erişimde kullanılabilecek bazı finansman imkanları şunlardır
  • 1. Araştırma ve İnovasyon Projeleri: Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeyi teşvik etmek amacıyla yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve bilimsel keşifler desteklenir . 2. Altyapı Projeleri: Ulaşım ağları, enerji tesisleri ve iletişim altyapısının iyileştirilmesi gibi altyapı geliştirmelerine yardımcı olunur . 3. Eğitim ve Gençlik Programları: Erasmus+ gibi programlar aracılığıyla gençlerin eğitimlerini geliştirmeleri ve uluslararası deneyimler kazanmaları teşvik edilir . 4
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Zeynep

Yeni Üye
ROMA - İtalya'da münhasıran etik finansmana adanmış ilk ve tek banka olan Banca Etica, Milan'ın yenilenebilir ve dayanışma enerji topluluğu - Cer.ca.mi ile
Selam biraz göz atanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Sovacool vd. (2021) tarafından yapılan bir araştırmada, enerji verimliliği projelerinin düşük gelirli hanelerde finansal kapsayıcılığı %15-20 artırdığı sonucuna varılmıştır
  • Sürdürülebilir finansman programları. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi kurumlar tarafından yürütülen bu programlar, çevre dostu yatırımları destekler. Çevre dostu krediler. Yeşil enerji, enerji verimliliği, atık yönetimi ve çevreyi koruma odaklı projeleri destekleyen kredi olanakları sunulur. Hibe programları
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

UyduYayini' Alıntı:
Selam dostlar @Namik anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Özellikle yüksek faiz oranları ve banka
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @UyduYayini, ama faydalı olmuş

Binyami

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilge insanlar

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• AB projelerine katılmak için başvuru süreci genellikle açık rekabet esasına dayalıdır ve projelerin finansmanı AB fonlarından sağlanır
  • Daha fazla bilgi için Ticaret Bakanlığı'nın ilgili sayfasına başvurulabilir: ticaret.gov.tr/dis-iliskiler/yesil-mutabakat/surdurulebilir-finansman
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

UyduYayini' Alıntı:
Selam dostlar @Namik anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Özellikle yüksek faiz oranları ve banka
Özetin yerinde olmuş @UyduYayini, fazla uzatmaya gerek yok

Binyami

Global Mod
Global Mod
Merhaba merak edenlere

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teminat konusunda ise, proje kredilerinde genellikle projenin kendisi teminat olarak gösterilir
  • AB tarafından finanse edilen projeler çeşitli alanlarda ve hedeflerde olabilir . İşte bazı örnekler
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Zeynep' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Sovacool vd. (2021) tarafından yapılan bir araştırmada, enerji verimliliği projelerinin düşük gelirli
Bu yorum biraz acele yazılmış gibi duruyor @Zeynep, bazı yerler eksik

Ceren

Yeni Üye
Selam herkese iyi paylaşımlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Namik

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu finansman imkanları, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan bir raporda detaylı şekilde ele alınmıştır
  • Sosyal adalet ve hukuki boyut: Gelir düzeyi düşük hanelere yapılan enerji destekleri, yaşam kalitesinde önemli iyileşmeler sağlar ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlar. Enerji tasarrufu: Gelir temelli destekler, tüketicilerin enerji tüketimini optimize etmeye teşvik eder ve bu da genel enerji verimliliğini artırır. Cari işlemler dengesi: Enerji verimliliğindeki artışlar, ithal enerji bağımlılığını azaltarak cari işlemler dengesini iyileştirir
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Binyami' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teminat konusunda ise, proje kredilerinde genellikle projenin
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Binyami

Resat

Global Mod
Global Mod
Merhaba tecrübeli dostlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Namik

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Kamu Kredileri: Devlet tarafından düşük faiz oranları ve uzun vade seçenekleriyle sunulmaktadır. 2. Özel Sektör Kredileri: Bankalar ve finans kuruluşları tarafından esnek finansman seçenekleri ile sağlanmaktadır. 3. Yeşil Tahviller: Yenilenebilir enerji projelerine özel olarak ihraç edilen tahviller, yatırımcılara sürdürülebilir projelere yatırım yapma imkanı tanır. 4
  • Enerji verimliliği projelerinin düşük gelirli hanelerde finansal kapsayıcılığı artırdığına dair doğrudan bir %15-20 oranı bulunamamıştır. Ancak, gelir temelli destek mekanizmalarının enerji verimliliği ve düşük gelirli haneler üzerindeki olumlu etkileri belirtilmiştir
Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Zeynep' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Sovacool vd. (2021) tarafından yapılan bir araştırmada, enerji verimliliği projelerinin düşük gelirli
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @Zeynep, yine de takip etmek lazım

Emir

Yeni Üye
Selam fikir çatıştıranlara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kıbrıs'ta yenilenebilir elektrik projeleri için verilen finans imkanları çeşitli kaynaklardan sağlanmaktadır
  • Finansman maliyetlerindeki yükseliş, nakit zenginlerini öne çıkardı çünkü bu durum, nakit akışı sıkıntısı yaşayan işletmelerin aksine, elinde nakit birikimi olanların daha avantajlı hale gelmesine neden oldu
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Yargıç koltuğuna oturmadan şöyle diyebilirim

Resat' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Namik Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Kamu
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Resat

Binyami' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Teminat konusunda ise
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Binyami, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Ceren' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Namik Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım