Myanmar, UNICEF ve Oxfam İnsani Operatörler şöyle diyor: “Sadece moloz ve şokta çocuklar”

Namik

Aktif Üye
ROMA – Raporlar Julia Rees, temsilcisi yardımcısıUNICEF Myanmar'da ': “Gördüğüm şey yıkıcıydı: tüm topluluklar yere yerleşti. Çocuklar ve aileler açık havada uyuyorlar. Birçok genç ciddi yaralanmalar geçirdi ve acil bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Birçoğu travmatize ediliyor, çünkü yalnız kalıyorlar, molozdan mucizevi bir şekilde çıkarıldı”. Ve tekrar: “İnsanların ihtiyaçları muazzam ve şimdi saatlerce artıyor”.

Çocukların trajedisi. Yüz binlerce insan, eski Burma'da sıcak ve nemli olan istasyonun bu aşamasında güvenli bir yer olmadan evsiz kaldı. Binaların molozları arasında, evlerinin çöktüğünü ve aile üyelerinin öldüğünü gördükten sonra hala açık bir şok durumunda çocuklar var. Birçoğu ebeveynlerden ayrıldı, çünkü ciddi şekilde yaralandı, diğerleri henüz izlenmedi.

Yıkım çok büyük ve şoklar devam ediyor. Okullar, evler, hastaneler ve köprüler veya elektrik hatları gibi kritik altyapılar hasar görmüş veya yok edildi, nüfusu elektrik ve telekomünikasyon olmadan bıraktı. Tüm toplulukların su, yiyecek, barınakları, doktorları ve parası yoktur. Bu arada şoklar devam ediyor. Araştırma ve kurtarma operasyonları devam etmektedir. Cesetler hala molozdan çıkarılır. “Dün bir hastanedeydim – diyor Julia Rees – bir araştırma ve kurtarma ekibinin son iki gün içinde 20 ceset çıkardığı. Sabah üç ceset çıkarıldı ve bir kişi canlı bulundu. Çocuklar hala kayıp ebeveynlerle yeniden bir araya gelme endişesi ile bekliyor”

Oxfam personelinden tanıklıklar

“Öncelik artık mümkün olan en fazla hayatı kurtarıyor.”
Oxfam STK, acil durumun ilan edildiği depremden etkilenen alanlara ilk yardım getirmek için çalışıyor. Şu anda 2.700'den fazla kurban ve yaklaşık 4.000 yaralı var, ancak bütçe önümüzdeki birkaç saat içinde kötüleşebilir. Bu saatlerde ekipler Oxfam Myanmar'da geçen Cuma günü 7.7 depreminden etkilenen bölgelerde nüfusa ilk yardım için. . Ulusal Afet Yönetim Komitesi 6 bölgedeki acil durumlar şunları söyledi: Saging bölgesi, Mandalay bölgesi, Magway bölgesi, kuzeydoğu Shan eyaleti, nay pyi taw bölgesi ve Bago bölgesi.

Oxfam insani operatörün anısı. Ekibin bir operatörü Oxfam Mandalay bölgesinde çalışan Myanmar'da, deprem gününde ne olduğunu hatırlıyor: “Zemin ayaklarımın altında şiddetle titredi. – Çevremdeki binalar çökmeye başladı ve koşan insanların bağırışlarını hissettim. Korku ve iktidarsızlığı tanımlamak için, yıkımdan kaçmak için çaresizce kaçmak isteyen ailelere bakarken denenir.

DunyaVatandasi

Aktif Üye
ROMA - Raporlar Julia Rees, temsilcisi yardımcısıUNICEF Myanmar'da ': "Gördüğüm şey yıkıcıydı: tüm topluluklar yere yerleşti. Çocuklar ve aileler açık
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Namik

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Zemin ayaklarımın altında şiddetle titredi. Çevremdeki binalar çökmeye başladı ve koşan insanların bağırışlarını hissettim. Korku ve iktidarsızlığı tanımlamak için, yıkımdan kaçmak için çaresizce kaçmak isteyen ailelere bakarken denenir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Emir

Yeni Üye
ROMA - Raporlar Julia Rees, temsilcisi yardımcısıUNICEF Myanmar'da ': "Gördüğüm şey yıkıcıydı: tüm topluluklar yere yerleşti. Çocuklar ve aileler açık
Merhaba gençler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Namik

• Oxfam insani operatör , Mandalay bölgesindeki durumu ise şöyle aktarmıştır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

DunyaVatandasi' Alıntı:
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Namik Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Zemin ayaklarımın altında şiddetle titredi. Çevremdeki binalar
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @DunyaVatandasi

Ceren

Yeni Üye
Merhaba tartışma sevenlere

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu ifade, 2023 yılında Myanmar'da meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak UNICEF ve Oxfam temsilcilerinin yaptığı açıklamalara atıfta bulunabilir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Emir' Alıntı:
Merhaba gençler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Namik Oxfam insani operatör , Mandalay bölgesindeki durumu ise şöyle aktarmıştır Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emir

Fehiman

Global Mod
Global Mod
Selam güzel insanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gördüğüm şey yıkıcıydı: tüm topluluklar yere yerleşti. Çocuklar ve aileler açık havada uyuyorlar. Birçok genç ciddi yaralanmalar geçirdi ve acil bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Birçoğu travmatize ediliyor, çünkü yalnız kalıyorlar, molozdan mucizevi bir şekilde çıkarıldı
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Ceren' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu ifade, 2023 yılında
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Selam maceraperestler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• UNICEF temsilcisi Julia Rees , deprem sonrası durumu şu şekilde anlatmıştır
Ceren' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu ifade, 2023 yılında
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Ceren, belki daha sade anlatılabilirdi

Onur

Yeni Üye
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Deprem nedeniyle okullar, evler, hastaneler ve köprüler gibi kritik altyapılar hasar görmüş veya yok edilmiş, nüfusu elektrik ve telekomünikasyon olmadan bırakmıştır
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Ceren' Alıntı:
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Ceren, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Zeynep

Yeni Üye
Merhaba

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Namik

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Namik

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Fehiman' Alıntı:
Selam güzel insanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gördüğüm şey yıkıcıydı: tüm topluluklar yere
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Fehiman, yine de anlaşılır

Resat

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi akşamlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Namik

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Fehiman' Alıntı:
Selam güzel insanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gördüğüm şey yıkıcıydı: tüm topluluklar yere
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Fehiman

Binyami

Global Mod
Global Mod
Selam bilenlere

@Namik gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Onur' Alıntı:
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Deprem nedeniyle okullar, evler, hastaneler ve köprüler gibi kritik altyapılar hasar
Katılmak zorundayım diyemem @Onur, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti