Okyanus Denizinde Salvatage Viking: Gemide 73 kişiyle kurtarılan bir fiberglas tekne

Namik

Aktif Üye
Gemide Okyanus Viking (30 mil Lampedusa) – Geçtiğimiz günlerin Kuzey İrlanda'daki küçük Ballymen şehrinin sahneleri korku. Her gece, sadece başka bir yerden geldikleri için erkeklere, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, Avrupa hükümetlerinin göçmen insanları nasıl anlatmaya başladığı göz önüne alındığında kabul edilemez ama sürpriz değil. Bizden daha fazlası gibi. Bu görüntüleri, gemideki bir kurtarma ve kurtarma görevine başladığımda hatırlatıyorum Okyanus Vikinggemisi SOS Mediterranee İtalya10 yıl içinde 42 binden fazla kişiyi kurtardı. Bizden başka bir şey olmayan insanlar.

Seni özledim anne, seni özledim baba. Raya'yı özledim. Bangladeş'i özledim. Alanların duvarlarında yazılı bulduğum en yaygın ifadelerdir ( Barınakinsani dilde) Denizde kurtarıldıktan sonra kazta yollarının barındırıldığı yer. Basit yazılara ek olarak, daha sonra geçecek olanlar için mesajlar, ifadeler, tarihler, telefon numaraları da vardır. Ve sonra güzel tasarımlar, zebralar, filler, zürafalar. Hayatını kurtaranlar için teşekkürler. Bir pasajın tüm belirtileri, aynı zamanda hayatta kalma belirtileri. Hayatta kaldığımı söylemenin tüm yolları, yaptım. Bir geçiş anında bir tanıklık bırakmak, kişinin hayatının çok zor, sert, belirsizliği.

Bir kurtarma ve kurtarma gemisinde hayat. İşte kurallar, kesin bir karar verme zincirine sahip bir hiyerarşi; Gerginlik anları var. Ancak bu günlerde burada olan açık bir şey, fiziksel ve zihinsel iyi, bu işi yapanların güvenliğinin ilk etapta olmasıdır. Eğer iyi değilsek, kimseye yardım edemeziz. Bir kurtarma gemisinde rotasyon yaptığınızda, daha fazla dikkat etmek için “göz atma”, iyi iseniz, iyi hissediyorsanız, kıyafetlerinizde iyiyse bir ortak atanır. Sizi yalnız hissettirmeyen, aynı zamanda sizin ötesindeki biriyle ilgilenmeye de duyarlı bir uygulama. Hiç kimse geride kalmadı.

Her şeyin merkezinde kazazık var. Kurtarmaya hazırlanın, gemideki resepsiyona hazırlanın. Bundan bahsetmediği yerlerde yaptığım hiçbir eğitim yok. İnsanların merkeziyeti, ihtiyaçları, arzuları. Düşüncelerine, varlıklarına, ifade etmesine tam saygı. Burada herkes, kendilerini her zaman gemi enkazından eşit veya daha düşük bir konuma getirerek konuşmayı öğrenin, böylece onlara hakim olmamak için, kendilerini rahatsız hissettirmeyin. Amaç, insanlara güvenilebilecek herhangi bir ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır insanların olduğunu hissettirmektir. Gemi bakım, dinleme, yardım yeri haline gelir. Ayrıca tıbbi sağlık açısından. Hayatlarında hiç bakım almamış ve tanılarını ilk kez burada alan insanlar var. Sadece 2024'te Okyanus Viking 1.357'den fazla tıbbi ziyaret olmuştur. En sık patolojiler arasında dehidrasyon, hipotermi, fiziksel travma. Ayrıca “Birleşme Sendromu” da var: o kadar çok açlık yaşadıklarında artık yiyemeyecekler.

Denizi geçmenin travmasına dokunuyorum. İlk kurtarmaya olur. 19 Haziran'da saat 19.15'te UNISONO'daki radyomuzdan hissediyor “Kurtarmaya hazır, kurtarmaya hazır“. Hepimiz köprüde 5 dakika içinde hazırız, her biri atanan görevi ile. Lampedusa'nın otuz deniz mili güneyinde, Sar Malta bölgesinde. 16 saat önce Libya'da Zwara'dan başlayan zorluklarda bir fiberglas tekne var.

Hakim olan milliyet Bengali'dir. Ocak ayından bu yana İtalya'da yönetilen Libya kıyılarından başlayan insanların ilk uyruğu Dünya Göç Organizasyonu). Bangladeş – Libya – İtalya: 8.000 km, yeni bir yol değil, ancak her yıl gittikçe daha tutarlı hale gelen; Libya'ya bir turist vizesi veya çalışma izni ile kolayca erişilebilir ve kalkışlar ciddi ekonomik ve politik kriz ve ülkenin artan yoksulluk ve işsizlikten (özellikle gençlik) kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, birçok Bengalce Libya'ya geldiğinde, çoğu zaman bulamayacakları bir çalışma vaadinin aldatılmasıyla, geldikleri cehennemi fark ederler ve Avrupa gezisini denerler. 23 yıllık bir çocuk bana Libya'ya varmak için 23 gün sürdüğünü söylüyor: Bangladeş'ten Sri Lanka'ya ve sonra oradan Suudi Arabistan'da ve sonra tekrar Libya'ya varmak için birçok uçakla bir yolculuk. Bu en kötü dönemdi: Şimdi sadece İtalya'ya gitmek, bir iş aramak ve ailesinin evine yardım etmek istiyor.

Dün kurtarılan çocuklar yolculukla çarpıtılmış. Ertesi gün hala tekrarlayan kelime “Acı, tüm vücudum“. Vücudun her yerinde ağrım var. Denizdeki saatler her zaman aynı pozisyonda onlara sadece parasetamol ile giden çok güçlü ağrılar veriyor; susuz ve yorgun. Bazıları konuşmak için mücadele ediyorlar.

1,130 km uzaklıktaki bir liman atadı: Savona. Ne yazık ki akşam, Okyanus Viking Savona: Kurtarmanın yapıldığı yerden 1.130 km uzaklıktadır. Üç günlük navigasyon daha alacak. Uzak limanların atanması artık Meloni hükümetinin konsolide bir uygulamasıdır: örgütlerin gemilerini Akdeniz'de rahatsız edici gözleri ortadan kaldırmak amacıyla operasyon alanlarından uzak tutmayı amaçlayan bir uygulama. Zaten tehlikeli ve travmatik bir yolculukla karşılaşmış olanların acılarının, ülkemizin yetkilileri için açıkça ya da hiçbir şey artmadığı gerçeği.