Silahlı atakta yaralanan hekim: Eğilmesem mermi başıma saplanacaktı

sagliksal

Aktif Üye
Kayseri’nin Develi ilçesinde iş çıkışı meskenine yürürken uyuşturucu bağımlısı olduğu argüman edilen Mehmet Göçer tarafınca silahlı akına uğrayan ve ayağından yaralanan nöroloji uzmanı Dr. Erdal Kurt (34), “Ben yolun sağından giderken bana sol art çaprazdan birisi bağırdı. İstikametimi döndüğümde direkt belinden silahı çekip ateş etti. O sırada refleks olarak eğildim. Eğilmesem mermi başıma saplanacaktı” dedi.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Develi Devlet Hastanesi’nde nöroloji uzmanı olarak nazaranv yapan hekim Erdal Kurt’a, iş çıkışı meskenine yürüdüğü sırada uyuşturucu bağımlısı olduğu sav edilen Mehmet Göçer tarafınca tabanca ile ateş açıldı.

Tabip Kurt ayağından yaralandı. Olayın zanlısı Göçer, kaçmak isterken tabip Erdal Kurt tarafınca yakalandı. Hekim Kurt, kendisini yaralayan saldırganı etkisiz hale getirerek, polise teslim etti. Develi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kurt, ardından Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Tedavisi hastanede devam eden Dr. Kurt, yaşadıklarını anlattı. Dr. Kurt, “Dün saat 16.00 sıralarında hastaniçin çıktım. Konutuma yürüyerek gidiyordum. Ben yolun sağından giderken bana sol art çaprazdan birisi bağırdı. İstikametimi döndüğümde direkt belinden silahı çekip ateş etti. O sırada refleks olarak eğildim. Eğilmesem mermi başıma saplanacaktı. Ben bu kişinin üzerine koşmaya başladım. Üzerine koşarken ikinci kez ateş etti. Çıkan mermi bacağıma saplandı. Üçüncü ateş açmasına fırsat vermeden üzerine çöküp, silahı aldım. Yere yatırdım. Etkisiz hale getirip, polise teslim ettim” diye konuştu.

Dr. Kurt, saldırganın hastane kaydının olmadığını kaydederek şu tabirleri kullandı:

,”Bu uyuşturucu bağımlısı birisi. Daha öncesinden de bu olayı birkaç kez işlemiş. Bu önce galiba bana ilaç yazdırmak için geldi lakin bende kaydı yok. Bunlar direkt kayıtsız olarak gelip, bağımlılık yapan ilaçlar var, ‘yazdırabilir miyiz?’ diye geliyorlar. Biz onları natürel ki yazmıyoruz. Yazmayınca kimileri anlayışlı oluyor. Kimileri da bu biçimde psikopat usulde oluyorlar. bu biçimde olunca müdahale ettim. Kendimi savundum. Polise de teslim ettim”

“Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet hayli üzücü”

“Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet hayli üzücü. Maddelerin fazlaca kâfi olduğunu düşünmüyorum. Sıhhat çalışanlarını korumakta yetersiz kalıyor. Boşluklar var, bunların doldurulması gerekli. Doldurulmazsa dün ben ölebilirdim. Benden öteki sıhhat çalışanı arkadaşlarımız da ölebilirler. Bu son olsun diyoruz lakin olmayacak. Zira maddelerimizin daha sağlam olması lazım. Ben nöroloji tabibi olarak mesleğime aşık birisiyim. Mesleğimi fazlaca seviyorum. Asla değiştirmeyeceğim. Sıhhat durumum şu an çok düzgün. Kurşun kıymetli bir yere denk gelmedi. Yumuşak doku hasarı var. Pansuman yapıldı. Ameliyatlık bir durum yok. çok uygunum yarın taburcu olacağım” (DHA)