Sürdürülebilir çevre, gelecek nesil yasalarının etkisini değerlendirmek için yeni araçlar

Namik

Aktif Üye
ROMA – Çevrenin korunmasını ve Cumhuriyetin temel ilkeleri arasında gelecek nesillerin çıkarlarını ekleyen 2022 Anayasa Reformunun uygulanması hangi noktada? Bu soru dün konferansa cevap verdi “Anayasa: Ülkemiz için yeni ufuklar “tarafından terfi ettiSürdürülebilir Kalkınma İtalyan İttifakı (Asvis), İŞTE BURADASIN – İklim için İtalyan uzman grubu – ve Globe Italia İklim Ulusal DerneğiMilletvekilleri Odası Kraliçesi'nin odasında gerçekleşti.

Kamu Politikalarında Değişim Eğitim Süreçleri. Etkinlik, kamu politikalarının eğitim sürecinin olası değişimi için önemli bir anın bir parçasıdır. Aslında, 8 Mayıs'ta Senato tasarıyı onayladı. Hükümetin 1192'sinde, şu anda, 4. maddede, yeni anayasal metnin dönüştürülmesi için bir ilke getiren, özünde: Cumhuriyet yasaları kuşaklararası eşitliği teşvik eden Düzenleyici Basitleştirme Girişimi. Ve sonra, gerçek ilkeyi yapmak için, sosyal ve çevresel etkileri sadece şimdiki zamanda değil, aynı zamanda gelecek nesiller üzerinde de açıklayan yeni kuralların kuşaksal bir etki değerlendirmesi de sunulmuştur.

Nesiller arasındaki eşitlik düşünülmediğinde. “2016'da ne zamanASVIS İtalyan Anayasası'na sürdürülebilir kalkınma ilkesini eklemeyi önerdi –ASVISEnrico Giovannini – Birçoğu bu fikri ulaşılamaz bir hedef olarak görüyordu. O zaman, çevrenin korunması ve nesiller arasındaki adalet, günlük siyasi tartışmanın önceliklerinden uzak kavramlar gibi görünüyordu. Yine de, bu vizyon temel kartımızda alan buldu ve şimdi bundan sonra yasama yolunu derinden etkileyebilir. ”

Hükümete ve Parlamentoya sağlanan yeni değerlendirme araçları. 'ASVISbirlikte Çocukları kurtar, En iyi İtalyan uzmanlarının, İttifak tarafından birkaç yıl boyunca önerilen yeni yasaların kuşaksal etki değerlendirmesini daha iyi elde etmek için hükümet ve Parlamento somut araçları sunmak için bu konulara oturdukları bir bilimsel komite oluşturdu. Ayrıca, proje ile Gelecekteki ekosistem .ASVIS Geçen Eylül ayında İtalya tarafından imzalanan BM'nin 'Gelecekte Paktı' hükümleriyle sürekli olarak geleceği kültürel ve siyasi tartışmaların merkezine getirmeyi planlıyor.

Toplu zorluklar bireysel boyutla uzlaşmalıdır. “İklim değişikliğine karşı mücadelenin gerektirdiği dönüşüm derindir – dedi Matteo Leonardi İŞTE BURADASIN – Anayasanın ilkeleri, çevreyi ortak bir mal olarak nasıl koruyacağına 'neden' ve 'na' nasıl dikkate dikkat eder. Bu nedenle kolektif zorluklar bireysel boyutla uzlaşmalıdır. Aksi takdirde, iklim kurallarının yukarıdan düştüğü, gerçeklik tarafından bozulan kurallar olarak algılanması ve bu nedenle rıza ve popüler olarak, iklim değişikliğinin maliyetlerinin emisyonları azaltmak için bir yönetişim sistemi ve kamu harcama stratejisinin karbonlama sürecinden ve exit ile uyumlu bir şekilde uyumlu bir şekilde tanımlanması gerekecektir.

DunyaVatandasi

Aktif Üye
ROMA - Çevrenin korunmasını ve Cumhuriyetin temel ilkeleri arasında gelecek nesillerin çıkarlarını ekleyen 2022 Anayasa Reformunun uygulanması hangi
Selam ilgi duyanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Fehiman' Alıntı:
Merhaba ustalar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Namik Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Fehiman, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Ceren

Yeni Üye
ROMA - Çevrenin korunmasını ve Cumhuriyetin temel ilkeleri arasında gelecek nesillerin çıkarlarını ekleyen 2022 Anayasa Reformunun uygulanması hangi
Selam herkese iyi sohbetler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

DunyaVatandasi' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Fehiman, diğer ihtimalleri de
Tam olarak aynı fikirde değilim @DunyaVatandasi, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Binyami

Global Mod
Global Mod
Selam maceraperestler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Namik

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

DunyaVatandasi' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Fehiman, diğer ihtimalleri de
Fikir güzel ama eksik kalmış @DunyaVatandasi, birkaç örnek daha iyi olurdu

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Namik

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Binyami' Alıntı:
Selam maceraperestler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Namik Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Fikir güzel ama eksik
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Binyami, özellikle pratik tarafı çok farklı

Onur

Yeni Üye
Selam ilgi duyanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Namik

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Ceren' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Tam olarak aynı fikirde değilim @DunyaVatandasi
Kısaca diyeyim @Ceren, konu düşündüğümden genişmiş

Emir

Yeni Üye
Selam sevgili forum

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

UyduYayini' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Namik Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Binyami, özellikle pratik tarafı çok
Katılmak zorundayım diyemem @UyduYayini, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Resat

Global Mod
Global Mod
Merhaba dostlarım

@Namik gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Son bir bakış atınca aklımda kalan izlenim tam olarak şöyle

Onur' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Namik Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay Kısaca diyeyim @Ceren
Burada sana %100 katılamam @Onur, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

UyduYayini' Alıntı:
Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Namik Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş
Bu yorumun beni ikna etmedi @UyduYayini, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Emir' Alıntı:
Selam sevgili forum Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Emir