Namik
Aktif Üye
ROMA – Benİtalyan Kalkınma İşbirliği Ajansı (AICS) ve Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanlığı (AMA EĞER) geçtiğimiz Aralık ayının sonunda, yakın zamanda kamuoyuna duyurulan ve Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi ve Ulusal Eylem Planı – Küresel Vatandaşlık Eğitimi hükümlerinin uygulanmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, önümüzdeki üç yıl boyunca toplam 982.242 avro (800.000 AICS'den ve 182.242 Avro MASE'den) tahsis edilmesini öngörüyor.
İtalyan öğrencilerin yolları. Sürdürülebilir kalkınma ve küresel vatandaşlığa yönelik tanıtım ve farkındalık yaratma yollarının yanı sıra çeşitli kurumsal, araştırma ve devlet dışı aktörler arasındaki deneyleri destekleyecek faaliyetler planlanmaktadır. İtalyan üniversitelerinin öğrencileri için sürdürülebilir kalkınma ve küresel vatandaşlığa yönelik eğitim kursları teşvik edilecektir. Bu ilk müdahale hattı, 300.000 € değerinde bir üçüncü taraf tahsisi yoluyla uygulanacaktır.
İtalyan öğrencilerin yolları. Sürdürülebilir kalkınma ve küresel vatandaşlığa yönelik tanıtım ve farkındalık yaratma yollarının yanı sıra çeşitli kurumsal, araştırma ve devlet dışı aktörler arasındaki deneyleri destekleyecek faaliyetler planlanmaktadır. İtalyan üniversitelerinin öğrencileri için sürdürülebilir kalkınma ve küresel vatandaşlığa yönelik eğitim kursları teşvik edilecektir. Bu ilk müdahale hattı, 300.000 € değerinde bir üçüncü taraf tahsisi yoluyla uygulanacaktır.