Afgan, geçen Nisan ayından bu yana iki yüz binden fazla Pakistan'dan kovuldu

Namik

Aktif Üye
Roma (korkunç ajans) – Pakistan veya İran'dan sınır dışı edildikten sonra yaklaşık yarım milyon Afgan uyruğu insanı menşe ülkelerine geri döndü: bunu hesaplamak içinBirleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (UNHCR), Nisan ve Mayıs ayları ile ilgili veriler yayınladı. Bu kaynaklara göre, 1 Nisan'dan sonra Pakistan tarafından Afganistan'a dönen insanlar 200 binden fazla.

Sonra yaklaşık 3 milyon insanın sınır dışı edilmesi. İslamabad hükümeti tarafından daha önce Afgan vatandaşlarına dağıtılan 800 bin ikamet izni tarafından iptal edilmesi, bazen onlarca yıldır ülkede ikamet ediyor, başka zamanlarda doğdukları zamanlar belirleyici olacaktır. BMMYK'ya göre, Pakistan yaklaşık üç milyon kişiyi kovmaya hazır, NATO askeri grublarının geri çekilmesinden ve 2021'de Taliban gerillalarının Kabil'e geri dönmesinden sonra garantili bir koruma rejimine son veriyor.

Onlar için çok belirsiz bir gelecek. Yüksek polis karakolu, geçen yıl Afganistan'a dönen insanların iki milyondan fazla olduğunu hesapladı. “Bu her zamankinden daha fazla bir destek,” diye ekledi organizasyon, “çünkü belirsiz bir gelecekle karşılaşıyorlar ve hayatlarını yeniden inşa etmek için mücadele ediyorlar”. Taliban Hükümeti'nin bakış açısı, İcra, yurttaşlarını geri dönmeye davet etti, onlarca yıl süren savaşlar ve çatışmalardan sonra Afganistan'ın yeniden yapılandırılmasına katkıda bulundu: 1979'da Sovyet One, 2001'de Sovyet One.

Binyami

Global Mod
Global Mod
Roma (korkunç ajans) - Pakistan veya İran'dan sınır dışı edildikten sonra yaklaşık yarım milyon Afgan uyruğu insanı menşe ülkelerine geri döndü: bunu
Selam sorusu olanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

@Namik, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Resat' Alıntı:
Selam yenilik severler Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Namik Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Resat, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Fehiman

Global Mod
Global Mod
Roma (korkunç ajans) - Pakistan veya İran'dan sınır dışı edildikten sonra yaklaşık yarım milyon Afgan uyruğu insanı menşe ülkelerine geri döndü: bunu
Merhaba bilge insanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Binyami' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun @Namik, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Bu
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Binyami

Emir

Yeni Üye
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Namik

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Fehiman' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Fehiman

Ceren

Yeni Üye
Merhaba bilge insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Binyami' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun @Namik, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Bu
Burada sana %100 katılamam @Binyami, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

DunyaVatandasi

Aktif Üye
Selam üretken insanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Resat' Alıntı:
Selam yenilik severler Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Namik Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not
Düşüncene saygı duyuyorum @Resat fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Namik

@Namik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

Ceren' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay Burada sana %100
Bu örnek biraz uç bir örnek @Ceren, o yüzden genelleme zor

Emir' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Namik Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç
Belki haklısın @Emir, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

DunyaVatandasi' Alıntı:
Selam üretken insanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü Düşüncene saygı
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @DunyaVatandasi