Barış, savaş normal olamaz: “Ukraynalı mülteciler için farklı bir yarın”

Namik

Aktif Üye
Mezzano di San Giuliano Milanese. Ukrayna'da savaşın başlamasından sonraki ilk günlerden bu yana, Moldova, çatışmadan en çok etkilenen alanlara yakınlık göz önüne alındığında, en çok sorgulanan ülkelerden biri olmuştur. Bugün, bir milyon buçuk milyon Ukraynalı mülteciyi memnuniyetle karşılıyor ve kendisini nüfusuna göre en fazla yerinden edilmiş insanı karşılayan ülke olarak onaylıyor. Bütün bunlar, savaştan önce bile, Avrupa'nın en fakir uluslarından biri olmasına rağmen. Ai.bi. Çocukların Dostları Hem ilk resepsiyon, hem de Ukraynalı çocukların güvenlik, oyun, dahil etme ve öğrenmeden yapılmış günlük bir yaşama karşı korunması ve eşlik ettiği bir dizi projeyi hemen etkinleştirdi.

Hoş geldinizden dahil edilmeye. İlk etkinlik, ilçedeki Molanca belediyesi Palanca sınırında kurulan büyük çadırın ilk faaliyeti idi. Tefan Vod?, Moldova-Ukraine ilişkilerinin en hassas alanları arasında hassas bir pasaj noktası. Hepsi güvenli bir yer bulmak için sınırı geçenleri ağırlamak için, temel bir ihtiyaç sağlayan placint Sıcak (tipik Moldova Focaccia) ve yeni bir gerçeklikte ilk adımların nasıl atılacağına dair göstergeler.

İlk oyun odası. Carpineni'nin büyük resepsiyon merkezinde, her zaman Moldova'da, her gün, günlerce kaçış, bombalar ve Adii'den sonra “normallik” in ilk anlarını yaşayabilen düzinelerce küçük tarafından sıkça sıkışmıştı. Bugün, gezici oyun odasına ek olarak Ukrayna, Edinet, Donduseni, Anenii Noi, Stefan Voda ve Causeni ile sınırda beş oyun oynanan oynak açıktır. Ludobus Barış Ukrayna'daki aktif olana benzer şekilde, en uzak bölgelere bile ulaşmanıza izin verir.

Normal ihtiyaç. Proje, çatışmaya rağmen çocuklara normal, oyun ve psikososyal destek anları sunmayı amaçlıyor. Sadece savaşta doğrudan savaşanları değil, aynı zamanda çatışmanın tüm acı verici sonuçlarını ciltlerinde yaşayan herkesi de etkileyen bir problem olan -travmatik stres travmasının desteklenmesi için özellikle dikkat edilir.

Eğitimin merkezi rolü. Projelerin Bölge Müdürü Arianna Besneso Ai.bi. Moldova ve Ukrayna'da: “Bazı Moldova okullarında kurulan oynak bir dizi oynak, entegrasyon ve deneyim alışverişi mekanizmaları oluşturmak için kullanılmaktadır, okul personeli ile birlikte, her iki çocuk için de bireysel olarak veya grup faaliyetleriyle mevcut olabilen psikologlar”. Ana hedeflerden biri, genellikle dil bariyeri tarafından engellenen küçük mültecilerin okulunu ve sosyal dahil edilmesini desteklemektir: Ukraynalı çocuklar Rusça konuşur, ancak Moldova'da resmi dil Romendir. Bu nedenle faaliyetler arasında Çocukların Dostları Öğretmenleri her çocuğun memnuniyetle karşılandığı kapsayıcı sınıflarda eğitmek için var.

Zeynep

Yeni Üye
Mezzano di San Giuliano Milanese. Ukrayna'da savaşın başlamasından sonraki ilk günlerden bu yana, Moldova, çatışmadan en çok etkilenen alanlara yakınlık göz
Selam kankalar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Namik, gerçekten emeğine sağlık

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik

Fehiman' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Namik Not olarak düşün, ben burada dursun istedim
Bu noktada bir şey daha eklemek isterdim @Fehiman, ama şimdilik kalsın

Resat

Global Mod
Global Mod
Mezzano di San Giuliano Milanese. Ukrayna'da savaşın başlamasından sonraki ilk günlerden bu yana, Moldova, çatışmadan en çok etkilenen alanlara yakınlık göz
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik

Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Zeynep' Alıntı:
Selam kankalar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Namik, gerçekten emeğine sağlık Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik Bu noktada bir şey daha eklemek
Bu yoruma tamamen katıldım @Zeynep, özellikle son bölümü

Onur

Yeni Üye
Selam deneyenlere

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Namik

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Fehiman' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Namik Not olarak düşün, ben burada dursun istedim
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Fehiman, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Ceren

Yeni Üye
Selamlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Namik

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Zeynep' Alıntı:
Selam kankalar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Namik, gerçekten emeğine sağlık Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik Bu noktada bir şey daha eklemek
Fikir güzel ama eksik kalmış @Zeynep, birkaç örnek daha iyi olurdu

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Herkese iyi akşamlar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Herkes kendi açısından haklıydı ama bende bıraktığı tat bu oldu

Resat' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin Bu yoruma tamamen katıldım @Zeynep, özellikle son
Haksız değilsin @Resat ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ceren' Alıntı:
Selamlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Namik İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir Fikir güzel ama
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ceren

Onur' Alıntı:
Selam deneyenlere Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Namik Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen Bence burada yanıldığın
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Onur