Bir Misyonun Tarihi, Okyanus Viking'den Geri Dostu: “Rebecca, denizde bir ebe”

Namik

Aktif Üye
.#1: Rebecca, obstetrik

Rebecca (soyadı güvenlik sorunları için ifşa edilmez) bir hemşire ve obstetrik eğitimdir, 2021'de okyanus Viking'e gelmeden önce farklı insani bağlamlarda çalışır. Gemideki sağlık ekibinden, kendisine ek olarak, bir doktor tarafından, bir hemşire/AE doğum uzmanı tarafından bestelenir ve hayatta kalanlarda sağlanan tüm tıbbi tedaviyi koordine eder. Onun gerçek bir görev ve bu yüzden onu yaşıyor. Rebecca için her şeyin duygusu, genellikle herhangi bir yardıma erişme fırsatı olmayan ve gerçekten de şiddet, işkence, cinsel istismar mağduru olan insanlara tıbbi tedavi sağlamaktır:

“Çünkü her türlü bakımın hiç sahip olmaması daha iyi olduğu doğru değil, kurtardığımız insanlar sunabileceğimiz en yüksek tıbbi yardımı hak ediyor.”
Rebecca, gemideki hayatta kalanlarla konuştuğunda kendinizi her zaman onlardan daha düşük bir pozisyona sokmaya dikkat ettiğini söyledi, böylece onlara hakim olmamak için kendilerini rahatsız hissetmelerini sağlamayın. Amaç, onların ihtiyaçlarından herhangi birine güvenebilecek, güvenilebilecek, Libyalılardan korkulmadığı, takımın gerçekten onları dinlemek, onları iyileştirmek ve onlara yardım etmek için orada olduğunu hissettirmektir. Önemsiz görünen ancak gemideki uzun yıllarda Rebecca'nın neredeyse otomatik olarak yapmayı öğrendiği bir jest. Burada hızlı bir şekilde daha iyi hizmet etmek için küçük olmayı öğrenirsiniz ve aynı zamanda bir ihtiyaç olduğunda kararlar vermeyi öğrenirsiniz. Kazta yollarını tıbbi tedavilerde bile zorlamamak önemlidir, ancak güvenlerini kazanmaları gerekir, böylece paylaşmak isteyip istemediklerine ve ne paylaşmak istediklerine karar verirler.

Fotoğraf: Max Cavallari

Fotoğraf: Max Cavallari

“İşimin çoğunu sevdiğim şey, sık sık bakım almayan insanlara yardım etme olasılığıdır: şiddet, işkence, cinsel istismar geçiren, hiçbir zaman sağlık hizmetlerine erişemeyen veya tedavi edilmeyen kronik hastalıkları olan insanlar. Onlar için fark yaratma olasılığı ve kendisine neye ilgi duyan birisinin inanılmaz derecede ödüllendirildiğini göstermek, Rebecca'yı açıklar.

“Onlardan da çok şey öğreniyorum, dünyanın farklı bölgelerini bilmeyi öğreniyorum ve ekibimden her rotasyonda değişen çok şey öğreniyorum, dünyanın her yerinden doktorlarla çalışıyorum ve bu çok ödüllendirici. Diğer yönü, insanlığın her zaman, insanlığın sağladığı en iyi ve en kötü olduğunu, insanlardan farklı olarak görebildiğimiz gibi, insanları görebildiğimiz gibi görebildiğim gibi, (biz de insanları görebiliyoruz). insanların yaşadığı.

Ve benim için, en zor şeylerden biri bir kişinin adını bilemeyecek: Ciddi olmayan insanları duyu olmadan ve adlarını asla bilemedik. Bu trajediler Akdeniz'de o kadar sık görülüyor ki insanlar sayı ve istatistik haline geldi, artık insan değiller. Bu bağlamda, isim kadar küçük bir şey sadece o kişi için değil, onu çevreleyen herkes için de anlamına gelir “.
Rebecca, ekibi ile birlikte Rahaf'ı 45 dakika canlandırdıGeçen Ocak ayında SOS Mediterranee tarafından kurtarılan ve kardiyak arrestte geminin köprüsüne gelen 7 yıllık Suriyeli kız. Rebecca ve ekibi pes etmedi, annesi ve kız kardeşi ile birlikte helikopterler yoluyla acilen onu tahliye etmeden önce onu canlandırmayı başardı: Maalesef Malta Hastanesine geldikten sonra öldü.

Valeria Taurino

Valeria Taurino

Valeria Taurino

Rebecca hala bu ailenin acıyla ayrılmasını hatırlıyor, çünkü baba onlarla uzay problemleri için helikopterle tırmanamamıştı: böyle dramatik bir anda bir ailenin yok edilmesine tanık olmak çok zordu. İnsanları, güvenli bir yere ineceklerini, kişiliklerinin nihayet ortaya çıktığını gördüklerini, danslar ve şarkılar yoluyla kendilerini tezahür ettirme sevincini ve en güzel insanların en çok insanın toplum duygusunu gördüklerini gördüklerinde insanları görün. Yaptığı şey için minnettar hissettiren şey, bu kadar zor bir işin yorgunluğunda, her zaman buna değer olduğunu düşündürüyor.

*Valeria Taurino, SOS Mediterranee İtalya'da Genel Müdür