Gazze, insani dünyanın yardım dağılımına rehberlik etmesinin 5 nedeni

Namik

Aktif Üye
Milano – STK Açlığa Karşı Eylem 20 yılı aşkın bir süredir Gazze'de faaliyet gösteriyor. Ekim 2023'ten itibaren, çeşitli sektörlerde beslenme, gıda güvenliği, geçim, su, tuvalet ve sıhhi hizmetler gibi 1 milyondan fazla insanı desteklemektedir. Birleşmiş Milletler, diğer insani yardım kuruluşları ve yerel ortaklarla koordineli olarak, Eylem Kontrolü Açlığı En çok ihtiyaç duyanlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmayı taahhüt eder.

İnsani ilkelerin nedeni. İnsani yardım örgütleri temel insani ilkeler tarafından titizlikle yönetilmektedir: insanlık, tarafsızlık, tarafsızlık ve bağımsızlık. Sadece bu ilkelere göre faaliyet göstermek, herhangi bir ayrımcılık yapmadan sivil nüfusa desteği garanti edebilir ve kuruluşların siyasi veya askeri müdahale olmadan bağımsız olarak faaliyet gösterebilmelerini ve bunları sağlayabilmelerini sağlayabilir. Bu ilkelerin korunması yasal bir yükümlülüktür ve etkili ve onurlu bir yanıt almak için önemli bir koşuldur. “20 yıldır Gazze üzerinde çalışıyoruz – diyor Natalia Anguera, Orta Doğu'daki operasyon başkanı Açlığa Karşı Eylem – Kesinlikle insani ilkeleri izlemek. Bunu Gazze'de ve tüm dünyada yapıyoruz “.

Nüfusun kırılganlık kriterlerinin nedeni. İnsani yardım kuruluşlarının destek sağladığı insanların tanımlanması, savunmasızlık ve gereklilik kriterlerine dayanmaktadır. Açlığa karşı insani eylem yaklaşımı, gıda güvensizliği, yetersiz beslenme, zorla yer değiştirme veya hizmetlere ve temel mallara erişim eksikliği ile karşılaşanlara öncelik vermektedir. “İnsani yardım kuruluşları – Natalia Anguira'nın altını çiziyor – teknik değerlendirmeler yapan uzman ekiplerine, savunmasızlığı tanımlamak, kendilerini nerede bulduklarını anlamak ve yardımın doğru formda ve yerde gelmelerini sağlamak için topluluklarla istişarelerle ilgili ekiplere sahipler. Bu önleyici analizin yokluğu eşitsizlik durumlarına yol açabilir”.

Refakatsiz küçüklerin nedeni. Ama aynı zamanda kadınlar, yaşlılar veya engelli insanlar, yani yeterli mekanizmaların uygulanması olmadan yardım almadan bırakılabilecek kategorilerin sadece bir kısmı. Bu dikkat eksikliği sadece insani ilkeleri tehlikeye atmakla kalmaz, aynı zamanda etkilenen topluluklar içindeki ayrımcılık ve dışlanma dinamiklerini de sürdürür.

Tam yardımın nedeni. Gazze'nin muazzam insani ihtiyaçları ile başa çıkmak için gıda parsellerini dağıtmak yeterli değildir. Parçası olduğu insani mekanizma Açlığa Karşı Eylem Gazze nüfusunun ve dünyanın diğer birçok bölgesinin çoklu ve birbiriyle ilişkili ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt vermek için çok sektörel yardım sağlar. Kıtlık veya yüz yetersiz beslenme vakalarını önlemek için, sadece gıda dağılımıyla değil, aynı zamanda gıda takviyelerinin dağılımı, mutfak eşyaları, temiz ve güvenli su tedariki yoluyla, en savunmasızların yetersiz beslenme ve nakit düşmesini önlemek için ailelerin en çok ihtiyaç duyduklarını satın alabilmeleri için önemlidir. Ekim 2023'ten itibaren, Açlığa Karşı Eylem Gıda, hijyenik ve sağlık ve sağlık beslenme ve güvenlik programları ve geçim ve su araçlarının dağılımı yoluyla 1 milyondan fazla insanı destekledi. Bütün bunlar, koordineli bir şekilde.

Temel olan koordinasyon nedeni. İnsani yardım kuruluşları, krizlere etkili, tutarlı ve adil bir yanıt garanti etmek için insani mekanizmanın bir parçası olan Birleşmiş Milletler, Uluslararası Bağışçılar, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör tedarikçileri ile koordine etmektedir. “Hepimiz örtüşmelerden kaçınmak için birlikte çalışıyoruz – Natalia anguira'nın altını çiziyor – mevcut kaynakları optimize etmek ve yardımın ihtiyaç duyan insanlara kimseyi geride bırakmadan ulaşmasını sağlamak”.

Ve sonra: Yardım nüfusa ulaşmalı, tam tersi değil. İnsani yardımın Gazze'ye girişi şu anda nicel terimler ve giriş ve dağıtım noktalarının sayısı bakımından çok sınırlıdır. Tek bir koridorun girişini sınırlandırır, sadece gelebilecek yardım hacmini sınırlamakla kalmaz, aynı zamanda nüfusu temel kaynaklara erişmek için son derece tehlikeli koşullarda hareket etmeye zorlar. “Bu – Natalia Anguera'yı sonlandırır – aşırı kalabalık, gerginlikler ve kapsama alanı olmadan hareket edemeyenleri bırakır. Yardım doğrudan nüfusun bulunduğu yere gelmelidir”.

Ceren

Yeni Üye
Milano - STK Açlığa Karşı Eylem 20 yılı aşkın bir süredir Gazze'de faaliyet gösteriyor. Ekim 2023'ten itibaren, çeşitli sektörlerde beslenme, gıda
Selam millet

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, devletler ve gönüllü gruplar, insani yardım faaliyetlerini yürüten önemli aktörler arasında yer alır
  • Huzur ve insani yardım kavramları farklı bağlamlarda değerlendirilebilir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Emir

Yeni Üye
Milano - STK Açlığa Karşı Eylem 20 yılı aşkın bir süredir Gazze'de faaliyet gösteriyor. Ekim 2023'ten itibaren, çeşitli sektörlerde beslenme, gıda
Herkese iyi günler

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İnsani Yardım Birliği ifadesi, birkaç farklı sivil toplum kuruluşunu ifade edebilir
  • 1. İnsani Yardım Beraberliği Derneği (İYAB): İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak amacıyla kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 2. İHH İnsani Yardım Vakfı: 1992 yılından beri yoksulluk, doğal afetler, savaş gibi durumlarda ihtiyaç sahiplerine yardım sağlayan uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. 3
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Ceren' Alıntı:
Selam millet Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, devletler ve
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ceren

UyduYayini

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilge insanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İyilik Kapısı İnsani Yardım Derneği. Merkezi İstanbul'da olan dernek, mazlum coğrafyalarda, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin yardıma muhtaç ailelerin temel ihtiyaçlarını gidermeyi ve sürdürülebilir projelerle kalkınmalarına destek olmayı hedefler. İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilik Derneği)
  • 2. İnsani yardım: Genel anlamda, acil durumlar, doğal afetler, çatışmalar veya yoksulluk gibi zorlu koşullar altında yaşayan insanlara sağlanan yardım ve destek faaliyetlerini ifade eder. Bu yardım, temel ihtiyaçların karşılanması, tıbbi yardım, barınma ve eğitim gibi alanlarda olabilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Emir' Alıntı:
Herkese iyi günler İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İnsani Yardım Birliği ifadesi, birkaç farklı
Bu örnek aslında konuyu netleştiriyor @Emir, okurken kafamda oturdu

DunyaVatandasi

Aktif Üye
Merhaba tartışma sevenlere

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Namik

• İnsani yardım, savaşlar, doğal afetler, yoksulluk ve diğer krizler nedeniyle zor durumda kalan insanların temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan hayati bir faaliyet alanıdır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

UyduYayini' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İyilik Kapısı İnsani Yardım Derneği . Merkezi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @UyduYayini, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Binyami

Global Mod
Global Mod
Merhaba koca ekip

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

• İyilik için insani yardım derneği olarak faaliyet gösteren bazı kuruluşlar şunlardır
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Ceren' Alıntı:
Selam millet Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, devletler ve
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Ceren, eline sağlık

Zeynep

Yeni Üye
@Namik anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İnsani yardım projeleri, genellikle ihtiyaç analizi, yerel işbirliği ve yardımların dağıtımı gibi aşamalardan geçer. Bu tür yardımlar, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve devletler tarafından koordine edilir ve finanse edilir
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

UyduYayini' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İyilik Kapısı İnsani Yardım Derneği . Merkezi
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @UyduYayini

Onur

Yeni Üye
Selam takip edenler

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Namik

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Acil Yardım: Gıda, su, barınma ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçların karşılanması için yapılan yardımlar. 2. Gıda Yardımı: Yoksulluk ve açlıkla mücadele eden bölgelerde insanların temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan yardımlar. 3. Sağlık Yardımı: Tıbbi ekipman, ilaç ve sağlık hizmetleri sağlayarak insanların sağlıklarını korumayı hedefleyen yardımlar. 4
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Ceren' Alıntı:
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Ceren, merak ettiriyor

Fehiman

Global Mod
Global Mod
Merhaba oyun severler

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Namik

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yeniden insani yardım kapsamında aşağıdaki projeler ve faaliyetler yürütülebilir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Ceren' Alıntı:
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Ceren

Resat

Global Mod
Global Mod
Selam uğrayanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Huzur Ver Derneği: Bu dernek, mazlum coğrafyalardaki çocukların eğitim hayatlarına destek olmak amacıyla maddi ve manevi yardımlarda bulunmaktadır. Ayrıca, Afrika'da su kuyuları açmak gibi projeler yürütmektedir
DunyaVatandasi' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Namik İnsani yardım , savaşlar, doğal afetler, yoksulluk ve diğer krizler nedeniyle zor durumda kalan
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @DunyaVatandasi