Güney Sudan, akut yetersiz beslenme ile 5 yaşın altında 2 milyondan fazla çocuk var

Namik

Aktif Üye
ROMA – Güney Sudan'da ölümcül bir çatışma karışımı, iklim değişikliği ve yoksulluk, 5 yılın altında 2,3 milyon kız ve erkek, potansiyel olarak ölümcül akut yetersiz beslenme koşuluyla getirdi ve yabancı hükümetlerin dünyanın en yoksul ülkelerine fonların kesildiğini açıkladıktan sadece birkaç ay sonra bir artış. Bu tarafından başlatılan alarm Çocukları Kurtarın.

Nüfusun yarısından fazlası “akut açlık” aşamasındadır. En son verileriEntegre Gıda güvenliği aşaması sınıflandırması (IPC) – Açlık krizlerinin ciddiyetine ilişkin ana uluslararası otorite – altı aydan biraz fazla bir sürede, Güney Sudan'daki akut açlığın en kötü aşamasında (IPC faz 5) yaşayan insan sayısının iki katına çıktığını ve akut açlık kriz durumları (IPC fazı 3 ve ötesi) yaşayan nüfus yüzdesinin% 47'den% 57'ye yükseldiğini göstermektedir.

Tıbbi malzemelerin yetersizliği. Gıda eksikliği nedeniyle, sağlık tesislerinde tıbbi malzemelerin yetersizliği ve kolera da dahil olmak üzere ciddi hastalık salgınları, Güney Sudan boyunca beş yılın altında akut yetersiz beslenme muzdarip çocuk sayısı, 218.000 daha fazla yetersiz çocuklara eşit%10,5 artışla 2.1 milyondan 2,3 milyona yükselmiştir. IPC'ye göre, verilerin toplandığı 80 ilçenin% 62 ila 78'i arasında bir yüzde, akut yetersiz beslenme koşullarının genel olarak kötüleşmesini kaydetmiştir.

Çocuklar her zaman en savunmasızdır. Gıda krizlerinde ve yeterli gıda ve doğru beslenme dengesi olmadan, akut yetersiz beslenme riski yüksek olanlardır. Büyümenin tutuklanmasına neden olan, zihinsel ve fiziksel gelişimi engelleyen ve ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artıran bir durum. Bütün bunlar, finansmanın kesintileri, dünyadaki yardımdan en bağımlı ülkelerden biri olan Güney Sudan'da hayata kaçan bir programa yol açarken olur.

Bir savaş alanı olarak çocukların bedeni. “Yemek eksik olduğunda, çocukların organı bir savaş alanı haline gelir – dedi Chris Nyamandi Çocukları Kurtarın Güney Sudan'da – yetersiz beslenmenin etkisi hayatta kalmaları için yıkıcı olabilir. Bu son veriler bağışçılara yardım çığlığıdır ”.

5 üzerinden çocukların ölümü yetersiz beslenme içindir. Küresel düzeyde, 5 yaşın altındaki çocuklar arasında beş ölümden birine, küçüklerin hayatta kalması için ana tehditlerden birini temsil eden şiddetli akut yetersiz beslenme neden olur. Tıbbi bakım ve terapötik gıdaları birleştiren topluluk programları, güçlendirilmiş fıstık ezmesi dahil (RUTF – Terapötik gıda kullanmaya hazır),%90 başarı oranına sahip. Bu yılın başında, Çocukları Kurtarın Güney Sudan da dahil olmak üzere 10 ülkede kuruluş tarafından desteklenen en az 110 bin ciddi şekilde yetersiz beslenen çocuğun, kullanıma hazır olarak kaldırılmış gıda ve beslenme acil durum programlarına erişmeden kalabileceğini bildirdi, çünkü yardım kesintileri önümüzdeki aylarda malzemeleri etkileyecek.

Çocukları Güney Sudan'da kurtar. STK, hala Sudan'ın bir parçası olduğu 1991'den beri Afrika ülkesinde faaliyet göstermektedir, kızlara ve erkeklere eğitim, sağlık ve beslenme desteğine erişim ve ailelere gıda güvenliği ve geçim araçlarına yardım sunmaktadır.