Libya ve Tunus'tan tüm gönüllülerde geri dönüşler: Daha fazla işkence ve şiddete maruz kalmamak için kaçıyoruz

Namik

Aktif Üye
ROMA – Bir kampanya, transit ülkeler tarafından desteklenen gönüllü geri dönüşün enstrümantal ve çarpıtılmış kullanımını kınamaya başladı. Libya ve Tunus gibi transit ulusların desteklediği gönüllü geri dönüş hiç gönüllü değildir: Genel şiddet ve istismar durumlarında sıkışmış insanlar için tek kaçış yoludur.

Avrupa göç politikalarında bir değişiklik acildir. İtalya ve Avrupa bu programları koruma garantisi olmadan finanse etmeye ve insanları menşe ülkelerdeki daha fazla riske maruz bırakmaya devam etmektedir. Asgi, Actioniid Italia, haklı olarak kadın farkı Ve Lucha y siesta, dairesel alanlar Ve Carbet Kampanyayı başlatın Gönüllü insani reddi, açık olarak Bu uygulamayı kınamak ve Avrupa göçmen politikalarında radikal bir değişiklik talep etmek.

Libya veya Tunus'tan geri dönüş seçilmez, biri sadece şiddetten kaçar. Karar özgür ve bilgilendirilmişse, fiziksel veya psikolojik zorlama yoksa ve geri dönüşlere ihtiyaç duyan kişi için mevcutsa, koruma biçimlerine ve düzenli göç kanallarına erişim gibi gerçek alternatifler varsa, geri dönüş gerçekten gönüllü olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, Libya ve Tunus gibi transit ülkelerde bu koşullar sistematik olarak yoktur: Göçmen insanlar, özgür bir seçim için değil, şiddet, işkence ve sömürü durumlarından kaçmak için geri dönüşlere başvurmaya zorlanırlar, yasal koruma veya düzenli göç kanalları biçimlerine erişemezler ve geri dönüşler genellikle onları menşe ülkelerindeki risklere maruz bırakır.

Yine de İtalya ve Avrupa, geri dönüş programlarını finanse etmeye devam ediyor. Yıllarca, lBirleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri (Ohchr) ve Özel raportörler Göçmenlerin hakları üzerine bu kritik konuları kınarlar. Yine de İtalya ve Avrupa, gerçek koruma garantileri olmadan transit ülkelerden “gönüllü” geri dönüş programlarını finanse etmeye devam etmektedir. Ve transit ülkeler tarafından desteklenen gönüllü geri dönüşün enstrümantal ve çarpık kullanımını kınamak, kampanya doğdu Gönüllü insani reddi.

Zeynep

Yeni Üye
ROMA - Bir kampanya, transit ülkeler tarafından desteklenen gönüllü geri dönüşün enstrümantal ve çarpıtılmış kullanımını kınamaya başladı. Libya ve Tunus
Selamlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Onur' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar @Namik okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Onur, çok genel kalmış

Binyami

Global Mod
Global Mod
ROMA - Bir kampanya, transit ülkeler tarafından desteklenen gönüllü geri dönüşün enstrümantal ve çarpıtılmış kullanımını kınamaya başladı. Libya ve Tunus
Selam güzel insanlar topluluğu

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Namik

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Zeynep' Alıntı:
Selamlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Onur, çok genel kalmış
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Zeynep

Fehiman

Global Mod
Global Mod
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Binyami' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Namik Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili
Bu konuda daha açık konuşacağım @Binyami, ben tamamen farklı düşünüyorum

Resat

Global Mod
Global Mod
Selam sorusu olanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Namik

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Zeynep' Alıntı:
Selamlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Namik Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Onur, çok genel kalmış
Katılmak zorundayım diyemem @Zeynep, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Emir

Yeni Üye
Selam yeni başlayanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

İtirazlar, destekler, mini tartışmalar derken ben şöyle düşünüyorum

Binyami' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Namik Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay Bunun böyle olmasının
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Binyami

Fehiman' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Namik Bu defa kısa tuttum
Burada sana %100 katılamam @Fehiman, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Resat' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Namik Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Resat, biraz daha detay gerekirdi