Uganda, Palabek mülteci kampından, savaştan kaçanlara ses vermek için doku

Namik

Aktif Üye
Milano – Gözleri rahatsız etmeyen, ancak şimdi her şeyi kaybedenlerin acılarını ve haysiyetini düzelten bir bakış. Bu kalbi “Diğerinin bakışları – Palabek, Uganda“, İnsani kuruluş için özel bir yapım olan Alessio Boni'nin belgeseli ve belgeseli CESVISTK'nın 2017'den beri faaliyet gösterdiği ülkenin kuzeyindeki mülteci kampındaki aktörün doğrudan deneyiminden doğdu.

Her şeyi, her şeyi, her bağlantıyı bırakan bitkin insanlar. Sayesinde Sahada toplanan görüntüler ve tanıklıklar, “Diğerinin bakışları“He gives voice to those who were forced to escape from war and hunger through a dry, authentic, engaging, men, men, women and children come exhausted on the northern border with Uganda, fleeing from South Sudan, a country marked by years of conflicts and violence, who have prompted millions of citizens to leave their roof and any other thing, every affection, every bond. Own struggle for survival, and for many the Palabek refugee camp represents the last umut.

Kadınlar, çocuklar, arkalarında dikkatsiz trajedileri olan gençler. “Güney Sudan'daki iç çatışmalar – Alessio Boni – Binlerce ve binlerce insanı sürdürülemez bir gerçeklikten kaçmak için çok yıl boyunca zorla zorluyor. Arkalarında ulaşılamaz trajedileri olan kadınlar, gençler, Palabek'in kuzeyinde, Palabek alanında, 91 binden fazla müstehcenlik yapabilmelerine rağmen, Palabek alanında yer alabilmelerine rağmen, bu da yer alabilmesine rağmen. onurlu bir yaşam “.

Tarım alanında ve kadın şirketlere yardım. Cesvi – Devam ediyor Boni – Tarım alanında ve girişimciliğinde, kadın türlerinde araçlar ve fırsatlar ile yanlarında. Bu insanların tekrar umut etmesine yardımcı olur. Binlerce zorluklar arasında birçok mülteci için bir yeniden başlatma noktası olan bu gerçeklikten yerinden oldum “, CESVI'nin” büyükelçisi “olan aktörü bitiriyor.

USAID'in kesintileri esas olarak kadınları ve çocukları etkiler. Lamwo bölgesinde, kuzey Uganda'da, Güney Sudan sınırına yakın olan Palabek kampı, neredeyse tamamı Sudsudanesi'nin 91.000'den fazla mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bunların arasında, ötesinde 75.500 (%83), genellikle yiyecek eksikliğinden kaynaklanan ciddi yetersiz beslenme biçimlerinden etkilenen kadınlar ve çocuklardır. Uganda boyunca, aslında oldukça yüksek yetersiz beslenme oranları var ve en çok etkilenen mülteciler: Şu anda 10 güney çocuktan 1'i akut yetersiz beslenme yaşıyor.

I PBeslenme Destek Rogramları. CESVI tarafından uygulanan, ile birlikte Dünya Gıda Programı (WFP), ancak nüfusu desteklemek için gerekli olan, ancakAmerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID). “Son iki yılda – Roberto Vignola açıklıyor CESVI Genel Müdür Yardımcısı – Uganda'da insani yardım azaltıldı ve mülteci nüfusuna yardımdan ödün vererek CESVI, topluluklara destek sunma yeteneğinde bir azalma ile sonuçlara da girdi.

Çocuklar ve hamile kadınlar için müstahkem tahılların dağılımını durdurun. “USAID fonlarının ABD hükümeti tarafından kesilmesi – Vignola'yı ekledi – zaten kritik bir resmi ağırlaştırdı, bu yüzden küçük çocuklar için ve gıdaya çok sınırlı erişimi olan tüm aileler için temel bir destek temsil eden hamile veya emziren kadınlar için güçlendirilmiş tahılların tüm dağıtım programını kesintiye uğratmaya zorlandık.

Sadece üç mülteciden biri için yiyecek var. Şu anda Palabek sahasında sadece 3 kişiden 1 mülteci gıda yardımı alıyor: 91 binden fazla mülteciye karşı sadece 30 bin kişi. Bununla birlikte, son derece savunmasız çekirdekler gibi yiyecek alanlar bile, her insana kalmış minimum gıda ihtiyaçlarının yarısından daha azına erişebilirler.

Uganda üzerinde insani baskı. Palabek kampı, güçlü insani baskının daha geniş bir bağlamının bir parçasıdır. Uganda'da Uganda'da yaklaşık 1,9 milyon mülteci ve sığınmacı yaşıyor: yarısından fazlası Güney Sudan'dan (1 milyon) geliyor, insanlar Kongo Demokratik Cumhuriyeti (616 bin) ve Sudan (77 bin) kaçan insanları takip ediyor. Mülteci nüfusu büyük ölçüde çocuklardan ve ergenlerden (% 52, 991 bin kişiye eşit) oluşurken, kadınlar ve çocuklar toplamın% 78'ini, yani yaklaşık 1,4 milyonu temsil etmektedir.

Cesvi'nin Palabek'teki projeleri. STK, 2017'den beri Palabek'te, gıdaların kıtlığını yapısal olarak karşılaştırmayı amaçlayan programlar aracılığıyla da mültecileri desteklemek için mevcut. Son yıllarda Bergamo'da bulunan insani yardım kuruluşu, sürdürülebilir tarım programları başlattı, mültecilere tüketim ve tahıllar yetiştirme ve yerel pazarlarda satışa sunma ve ailelere dağıtılan ve aynı zamanda üretkenliğe izin veren ekim teknikleri üzerinde eğitim sağladı.

Mikro Sirülasyon Programları. CESVI ayrıca kuru mevsimde bile sürekli üretimi garanti etmek için Palabek alanının bazı bölgelerine kurulan mikro sulama sistemi gibi küçük ölçekli sulama projeleri geliştirdi. Tarımın yanında, STK'lar Gelir üreten faaliyetlerin oluşturulması: Özellikle kadınlar, sabun üretimi, dokuma ve gıda ürünlerinin satışı gibi küçük işletmelere başlamaya hazır olacaklardır.